سیستم آب رسانی کلکتوری
سیستم کلکتوری به عنوان یکی از مطمئن ترین روش های اجرای لوله کشی پیشنهاد می شود. در این روش داخل یک جعبه مرکزی کلکتور های آبرسانی و حرارتی در نزدیکی رایزر قرار گرفته و برای هر یک از دستگاه های مصرف کننده انشعاب گرفته می شود. این سیستم به دلیل عدم استفاده از اتصالات متعدد بین راهی ، دسترسی مستقیم به عملکرد مصرف کننده ها از طریق جعبه مرکزی و نیز تعادل فشار آب ، روشی متمایز از دیگر روش هاست.
سال های زیادی سیستم قدیمی لوله کشی انشعابی تنها انتخاب طراحان برای رساندن آب به مصرف کننده های بهداشتی در یک ساختمان بود. دو لوله موازی یکی حامل آب سرد و دیگری حامل آب گرم در سر تا سر ساختمان حرکت می کرد تا مصرف کننده ای را متناسب با مقدار تقاضایش تغذیه کند. این نوع سیستم اگر به درستی طراحی و محاسبه نمی شد مشکلات زیادی به همراه داشت که مهم ترین آن بالانس نشدن سیستم در زمان تقاضای همزمان مصرف کننده ها بود. البته مشکلات دیگری مانند مدت زمان زیاد مراحل نصب و قرارگرفتن اتصالات در کف، اتلاف حرارتی زیاد در مسیر های طولانی و همچنین دور ریز( پرت ) لوله زیاد، باعث شد که مهندسان به فکر طراحی سیستمی بیفتند که نه تنها مشکلات مذکور را نداشته باشد بلکه مزیت های دیگری مانند امکان کنترل جداگانه مصرف کننده ها ، راحتی در زمان تعمیر و تعویض سیستم و عمر طولانی همراه با کیفیت دائمی ، را نیز به همراه داشته باشد. با ابداع سیستم لوله کشی کلکتوری ، تقریبا بیشتر مشکلات سیستم قدیمی شاخه ای ( انشعابی ) برطرف شد به گونه ای که اکنون این سیستم لوله کشی به خوبی جای خود را در بین طراحی های مهندسین تاسیسات باز کرده است.
در سیستم کلکتوری دیگرفشار آب بین مصرف کننده هایی که به طور همزمان مورد استفاده قرار می گیرند دچار نوسان نمی شود زیراهمه مصرف کننده ها از انشعاب مخصوص خود که با کلکتور یا همان تغذیه کننده اصلی متصل است ، استفاده می کنند . حذف اتصالات در کف یکی دیگر از مزایای مهم سیستم کلکتوری می باشد که ضریب اطمینان سیستم را تا ۹۹ درصد بالا برده و بهره بردار با اطمینان کامل فراوان می تواند به آینده لوله کشی ساختمان خود امید وار باشد.
در سیسیتم کلکتوری معمولا یک لوله اصلی آب تغذیه با قطر ۲۵ الی ۳۲ میلیمتر وارد جعبه کلکتور هر واحد شده و پس از اتصال به کلکتور آب سرد ، تمامی مصرف کننده هایی را که هریک جداگانه توسط لوله های سایز ۱۶ و یا ۲۰ ، و با شیر کلکتور مربوط به خود به این کلکتور متصل شده اند را تغذیه می کند. از کلکتور آب سرد یک لوله نیز به پکیج متصل می شود تا آبگرم مورد نیاز کلکتور آبگرم را تامین کند . کلکتور آبگرم نیز همانند کلکتور آب سرد، بطور جداگانه و توسط شیر کلکتور های مجزا هریک از مصرف کننده ها را تغذیه می کند . البته گاهی سیستم کلکتوری می تواند با سیستم انشعابی ترکیب شود تا مصرف لوله و اتصالات کاهش یابد؛ به این روش، سیستملولهکشی کلکتوری – انشعابیمی گویند. به این ترتیب که برای سرویس های با مصرف بالا مثل سرویس کامل حمام، یک لوله ۲۰ میلیمتری به سه راهی اولین مصرف کننده متصل می شود و سپس به مصرف کننده بعدی ولی با قطر کمتر ۱۶ می رسد.
در روش کلکتوری – انشعابی، همه اتصالات در دیوار نصب می شوند و هیچ اتصالی در کف قرار نمی گیرد همچنین در این سیستم مدار لوله کشی دیگر دچار هواگرفتگی نمی شود؛ زیرا با نصب شیر هواگیری بر روی هر کلکتور عملا این مشکل که در سیستم سنتی انشعابی مرتب اتفاق می افتد رفع شده است.
لازم به ذکر است که در سیستم کلکتوری مقدار مصرف لوله از روش سنتی انشعابی بیشتر است ولی با در نظر گرفتن کاهش سایز لوله و اتصالات مصرفی، هزینه ریالی ناشی از افزایش متراژ لوله توجیه پذیر خواهد بود. به طور کلی می توان از سیستم لوله کشی به روش کلکتوری، به عنوان یک روش مطمئن و قابل استفاده در تمامی پروژها بخصوص پروژه های مسکونی نام برد و امید می رود که این سیستم لوله کشی بیش از گذشته در ساختمان ها مورد استفاده مهندسان و مجریان محترم قرار گیرد.
منبع: وب سایت گرند پایپ
Source: http://www.esfahan-tasisat.blogfa.com/rss