رادیاتور آلومینیومی ، نسل جدید رادیاتورها
قبل از پرداختن به موضوع رادیاتور آلومینیومی بیایید با نحوه عملکرد رادیاتورها بیشتر آشنا شویم. رادیاتورها را می توان مبدل های حرارتی ای دانست که حرارت سیال گرمایشی (آب داغ) دریافتی از منبع حرارتی (پکیج شوفاژهای دیواری یا …) را به محیط اطراف انتقال می دهند. مکانیسم های انتقال حرارت در این سیستم های گرمایشی، انتقال حرارتی تابشی (Radiation) و جابجایی (Convection) هستند.
رادیاتور آلومینیومی
جنس رادیاتورها می تواند از فلزات مختلفی چون:
فولاد
آلومینیوم
چدن
یا مس
انتخاب گردد.
رادیاتور آلومینیومی
طبیعتاً هرچه ضریب انتقال حرارت (Heat Transfer Coefficient) فلز مورد استفاده در ساخت رادیاتور بالاتر باشد، ریت انتقال حرارت نیز بالاتر خواهد بود. از این رو می توان گفت بهترین نوع رادیاتورها، رادیاتورهای مسی هستند. اما با قیمت بالای مس چه کنیم؟! پس در رده دوم، می توان رادیاتورهای آلومینیومی را پربازده ترین رادیاتورهای حرارتی نام گذاری کرد.
رادیاتور آلومینیومی
رادیاتورهای آلویمینیومی از شمش A413 آلومینیویم ساخته می شوند و هر پره دارای قدرت گرمادهی مشخصی است. با توجه به اینکه پس از طلا، نقره و مس، آلومینیوم بالاترین ضریب هدایت حرارتی را در بین عناصر دارد و از این رو از بهترین گزینه ها برای ساخت رادیاتور است.
در حالت کلی سه نوع رادیاتور آلومینیومی می توان برشمرد که بسته به روش های تولید آن ها نام گذاری شده اند:
رادیاتورهای اسکترود
رادیاتورهای دایکست
و رادیاتورهای اکسترود دایکست
رادیاتور آلومینیومی
رادیاتورهای آلومینیومی تمام دایکست از مرغوب ترین انواع رادیاتورها هستند. در این متد ساخت، پره ها به صورت یکپارچه و جداگانه در قالب های دایکست تولید شده، پس از عملیات تست، فینیشینگ و رنگ آمیزی قابل اتصال به هم می شوند. تعداد پره ها می تواند بسته به نیاز کاربری محیط مورد نظر به صورت بلوک های ۵ پره، ۷ پره یا ۱۰ پره باشد. البته تعداد بالاتر نیز در صورت نیاز می تواند به سیستم اضافه گردد. در حقیقت، جز در رادیاتورهای اکسترود یا پروفیلی، در مورد سایر انواع رادیاتورهای دایکست می توان تعداد پره ها را افزایش داد. به عنوان مثال، می توان برای دستیابی به یک رادیاتور ۱۵ پره، دو بلوک ۵ و ۱۰ پره را متصل کرده و مورد استفاده قرار داد.
رادیاتور آلومینیومی
روش دایکست اکسترود نیز بدین صورت است که به صورت تلفیقی، قسمت های بالایی و پایینی پره ها به شکل دایکست و وسط آن ها به روش اکسترود تولید شده، و سپس قسمت ها به هم اتصال می یابند.
رادیاتور آلومینیومی
به صورت میانگین، هر متر مربع از یک رادیاتور آلومینیومی، در شرایط معمولی و با اختلاف دمای ۶۰ درجه سانتی گراد (ما بین دمای هوای محیطی و دمای آب گرم ورودی به رادیاتور) معادل حدود ۶۷۰ کیلو کالری در ساعت تولید گرما می کند. هرچند در این ظظرفیت تولید گرما، یا میزان گرمادهی، فاکتورهایی نظیر نوع عایق بندی محیطی، نحوه نصب رادیاتور و رعایت اصول استانداردی، موقعیت مکانی محیط و نحوه چینش وسایل و … نیز تاثیر گذار است.
رادیاتور آلومینیومی
مزایای رادیاتور آلومینیومی
از مزایای رادیاتورهای آلومینیومی، علاوه بر ریت انتقال حرارت بالای آن ها می توان:
زیبایی ظاهری
سبک بودن
عمر مفید بسیار بالاتر نسبت به سایر انواع
مقاومت در برابر خوردگی
مقاومت در برابر ترک خوردن
مقاومت در برابر اکسیداسیون
سازگاری با محیط زیست و قابلیت بازیابی
قابلیت افزایش بار حرارتی بلوک با افزایش تعداد پره ها
قابلیت تعویض پره های آسیب دیده
و …
را نام برد.
البته، قابلیت تعویض پره ها در مورد رادیاتورهای آلومنیومی اکسترود (یا پروفیلی) صدق نمی کند.
رادیاتور آلومینیومی
معایب رادیاتور آلومینیومی
هواگیری رادیاتورهای آلومینیومی
هواگیری یا Bleeding رادیاتورهای آلومینیومی بیشتر در سیستم های بسته (پکیج شوفاژهای دیواری) دیده می شود. این فرایند، یک فعل و انفعال ناشی از کویل های مسی مبدل حرارتی پکیج های شوفاژ دیواری با آلومینیوم است که در نتیجه آن، پیل گالوانیکی ایجاد شده بین دو فاز رنگی باعث آزاد شدن گاز هیدروژن می شود. این گاز هیدروژن به صورت حباب هایی هوایی در رادیاتورها جمع شده و دردسر ساز می شوند. این در حالی است که مس و فولاد (رادیاتورهای پنلی) سازگاری شیمیایی بیشتری با هم دارند.
قیمت نسبتا بالاتر نسبت به رادیاتورهای فولادی
که به دلیل بالا بودن ارزش جهانی آلومینیوم نسبت به چدن یا فولاد امری کاملا طبیعی است.
گرمادهی نسبتاً کمتر
گرمادهی رادیاتورهای آلومینویمی نسبت به رادیاتورهای پنلی اندکی کمتر است.
رادیاتور آلومینیومی
انتخاب رادیاتور آلومینیومی
۱) قبل از هر چیز، محاسبه دقیق بارهای حرارتی (Heating Loads) ساختمان توسط سیستم های نرم افزاری، و دریافت تاییدیه و مشاوره از یک مهندس تاسیسات به منظور انتخاب درست ضروری است. در صورتی که تعداد پره ها، مدل و میزان گرمادهی سیستم مطابق با نیازهای محیط انتخاب شده باشد، با حداکثر راندمان، حداقل هزینه ها و کمترین هدر رفت حرارتی مواجه خواهید بود.
۲) بررسی فاصله بین لوله های رفت و برگشت آب گرم و سرد در ساختمان قبل از اقدام به انتخاب و خرید رادیاتور ضروری است. این فاصله در حالت نرمال ۵۰ سانتی متر است. ولی در شرایط مختلف می تواند بین اعداد ۳۵ سانتی متر، ۵۰ سانتی متر و ۶۰ سانتی متر نیز متغیر باشد.
رادیاتور آلومینیومی
۳) به منظور کاهش هزینه های سوخت می توانید رادیاتورهایی با شیرهای ترموستاتیک به جای شیرهای معمولی انتخاب کنید.
۴) هواگیری رادیاتورها (Radiator Bleeding) از جمله مشکلات دائمی این سیستم ها است. بنابراین می توانید با انتخاب رادیاتورهای دارای شیر هواگیر خودکار، علاوه بر افزایش سطح آسایش خود و خانواده تان، احتمال نشتی آب از رادیاتور را نیز به حداقل برسانید.
۵) سعی کنید مدلی را انتخاب کنید که علاوه بر دارا بودن آب بندی و شکل مناسب، مشابه های آن در بازار وجود داشته باشد. این بدان علت است که در صورت نیاز به افزایش پره ها بتوانید مشابه رادیاتور خود را خریداری کنید.
۶) معمولا پره های رادیاتورهای آلومینیومی در عرض های استاندارد ۶ و ۸ سانتی متری عرضه می شوند. در صورت تمایل به زیباتر کردن محیط، سعی کنید پره هایی عریض تر انتخاب نمایید.
۷) فواصل استاندارد بلوک از کف (معادل حداقل ۱۰ سانتی متر) و دیوار (معادل حداقل ۵ سانتی متر) را حتما رعایت کنید. عدم رعایت این استانداردها می تواند کارایی و بازدهی سیستم شما را به میزان قابل ملاحظه ای بکاهد.
۸) به دلیل تجمع هوای گرم در ارتفاع بالاتر، رادیاتورها برای محیط های با حداکثر ارتفاع سقف ۳ متر مناسب هستند. در صورتی که محیط مورد نظرتان از این ارتفاع بلندتر است، بهتر از سیستم هایی دارای فن و دمنده استفاده کنید تا قدرت پرتاب جریان هوا را داشته باشند.
نوشته رادیاتور آلومینیومی ، نسل جدید رادیاتورها اولین بار در ابزاره. پدیدار شد.
Source: http://www.abzareh.com/feed/